Társas kapcsolatok és a meditáció

Társas kapcsolatok és a meditáció

A viselkedés tudatállapotunk függvénye. A TM gyakorlása növeli bennünk az adás képességét, így hozzájárul a gyümölcsözőbb emberi kapcsolatok kialakításához. Természetes módon feloldja a stresszt és feszültséget bennünk, így kommunikációnk tisztább lesz, személyiségünk érettebbé és toleránsabbá válik. Képesek leszünk még mélyebb emberi kapcsolatokat kialakítani és megélni.

Személyiségünk fejlődik, magasabb tudatállapotok érhetők el.

Pici korunktól kezdve kapcsolódunk, szülőkhöz, barátokhoz, más emberekhez. Nagyon fontos, hogy ezeket a kapcsolódásokat hogyan éljük meg, hogyan tudunk benne lenni. Minden ember csak azt tudja nyújtani, ami benne van, azt tudja odaadni tisztán. A másolódás, minták, amiket szüleinktől, nagyszülőktől kapunk, ezek az alapjai személyiségünknek. Ahhoz, hogy két embernek a kapcsolódása olyan legyen, hogy türelemmel, elfogadással, odaadással forduljanak egymáshoz, ahhoz az idegrendszerében, a tudatosságában teljes mértékben ott kell lennie a tiszta, feltétel nélküli szeretetnek, a forrásnak. Azok az emberek, akik nincsenek kapcsolatban a forrásukkal, a transzcendentális tudatukkal, akik nem tesznek rendet az idegrendszerükben, a belső rendezetlenségük kitükröződik, a környezetükbe kivetül. Ezek a belső feszültségek a kapcsolatokban gyorsan robbannak, veszekedések, problémák lesznek, mert mindig a másikra vetítik ki a bennük lévő rendezetlenséget.

Minden ember keresi a párját, akivel harmóniában meg tudja élni a kapcsolódást. A Transzcendentális Meditációval megkezdődik a rendrakás az elmében és a testben egyaránt, a rossz mintázatok, belső feszültségek kioldódnak, ahogy emelkedik a tudatosság és a rezgésszint, sokkal jobban rálátunk önmagunkra és környezetünkre, könnyebben meglátjuk azt, aki hozzánk illik. Amikor felemelkedünk egy bizonyos szintre, akkor az emberi érték olyan magas szinten beteljesedik, hogy ezt sugározzuk ki a párunkra is.

Itt már nincsenek játszmák, tiszta a kommunikáció. Magasabb szintre emelkedik az ÉN.

Mert ha én rendben vagyok, ha én szeretetteljes és békés vagyok, akkor a környezetembe is ezt fogom kisugározni. A TM gyakorlásával elkezdődik a rendeződés bennünk és a kapcsolatainkban is. Nyilván karmák és feladatok jönnek majd emberekkel, barátokkal, családtagokkal, szerelmekkel, de a meditációval ezt sokkal könnyebben, gyorsabban megértjük, elfogadjuk és túl tudunk rajta lépni.

Tisztítsd meg elmédet a feleslegtől és kerülj közelebb Önmagadhoz

Ez garantáltan változást hoz az életedbe…